mandag 30. mars 2009

Buskerud AP sier nei til Olje i Nord

Dette er et utdrag fra Bjørn Tore Ødegårdens innlegg på origo, etter at AUF sammen med mange andre bidro til at Buskerud AP tok et klart standpunkt i vår tids største miljøsak.

Buskerud Ap sier nei til oljeboring i Lofoten og Vesterålen

I går kveld vant motstanderne mot petroleumsvirksomhet i Lofoten og Vesterålen en viktig seier. En seier som kan bidra til å vippe flertallet på Arbeiderpartiets landsmøte. Et vedtak som markerer et markant stemningsskifte i Arbeiderpartiet .

I vårt tradisjonelt sett svært industri og vekstvennlige Buskerud Arbeiderparti ble det overveldende flertall for et forslag fremsatt av AUF i Buskerud om å gå i mot oljeboring i Lofoten og Vesterålen.

Men vi er ikke fanatiske. Bare ansvarsfulle og bevisste.

I viktige miljøsaker må det være slik at bevisbyrden ligger hos de som ønsker å iverksette tiltak som kan utfordre miljøet.

Kan det på en overbevisende og troverdig måte dokumenteres at det er mulig å drive petroleumsvirksomhet på en miljø- og fiskerimessig forsvarlig måte, ja da ser vi ingen hindringer for oljeboring i Lofoten og Vesterålen. Men inntil slik dokumentasjon foreligger mener vi det eneste riktige er å si et klart og tydelig NEI.

For vi kan ikke tillate oss å kødde med miljøet. Og når det gjelder oljeboring i Lofoten og Vesterålen snakker vi faktisk om selve fødestua til torskestammen.

Bjørn Tore Ødegården, leder Buskerud Arbeiderparti

——————————————
Buskerud Arbeiderpartis vedtak, etter forslag fremsatt av AUF i Buskerud:
”Buskerud Arbeiderparti vil ikke åpne Lofoten og Vesterålen (for oljeboring) på nåværende tidspunkt, men er åpne for å vurdere standpunktet dersom ny kunnskap endrer situasjonen vesentlig. Føre-var prinsippet må imidlertid ligge til grunn for avgjørelsen. Denne kunnskapen må vise at det er mulig å drive petroleumsvirksomhet på en miljø- og fiskerimessig forsvarlig måte uten risiko for miljøskadelige utslipp og at det gir lokale ringvirkninger i nord-Norge.”

Som dere ser nytter det å kjempe miljøets sak også i AP. Arbeiderpartiet er på rett vei, og vi gleder oss med dette vedtaket fatta på Buskerud AP sitt repskapmøte, til en spennende kamp på landsmøtet. Detta blir gøy

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar